Meni
Košarica

Politika zasebnosti in GDPR

Garantirano zadovoljstvo
30 dni.
Brezplačna dostava
za nakupe nad 60 €.
100% varen in udoben
nakup iz naslanjača.
Plačilo po povzetju
Nakup brez tveganja

Politika zasebnosti:

 

Upravljavec vaših osebnih podatkov je:

Luc-Mat, d. o. o.
Maistrova ulica 16
1241 Kamnik

 

V podjetju Luc-Mat, d. o. o., ki je upravljalec spletne trgovine funky.si, cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo in pri njihovi obdelavi ravnamo skladno z vsakokratno veljavno relevantno zakonodajo. Kot upravitelji te spletne strani smo zato v namen varovanja vaše zasebnosti in podatkov, ter za namene vaše seznanitve z našimi procesi obdelave podatkov, uredili to politiko zasebnosti.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).


OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV


Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.funky.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila!

Vaše osebne podatke zbiramo na naslednje načine:

  • prijava na e-novice - kjer se vsak uporabnik prijavi na e-novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah ipd. s strani spletne trgovine funky.si
  • naročilo (prek interneta ali telefona) - pri naročanju izdelkov nam morate posredovati vaše osebne podatke za obdelavo naročila;
  • registracija – spletna trgovina funky.si vam ponuja možnost registracije, tako da vam ni treba vpisovati podatkov o dostavi vsakič, ko opravite naročilo. Registracija za nakup ni potrebna in vaša odločitev je, ali se želite registrirati ali ne;
  • Nagradna igra – različni osebni podatki se zbirajo preko nagradnih iger, ki lahko imajo dodatne pogoje, kot so definirani tukaj. Prosimo, preverite pogoje sodelovanje pri vsaki nagradni igri, preden sodelujete.

 

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki
  • ter ostale podatke, ki jih vnesete v obrazce na spletni strani funky.si.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Z registracijo v spletno trgovino www.funky.si dovoljujete podjetju Luc-Mat, d. o. o. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi. V primeru naročila na naše e-novice, bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.


ZAGOTAVLJANJE  VARNOSTI


Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

VARSTVO  OTROK


Naša spletna trgovina priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na našo spletno stran brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Naša spletna trgovina ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez njihovega dovoljenja.


POGODBENA OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV


Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so:

  • računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja,
  • dostavne službe (Pošta, GLS)
  • ponudniki obdelave podatkov in analitike,
  • vzdrževalci IT sistemov,
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (MailerLite),
  • ponudniki plačilnih sistemov,
  • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci,
  • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje.

 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov.

Nekatere od naštetih tretjih oseb lahko osebne podatke prenesejo izven območja Evropske unije (EU) oziroma Evropskega gospodarskega prostora (EGP), pri čemer se za take prenose uporabljajo ustrezni zaščitni ukrepi, posameznik pa ima tudi v primeru takih prenosov na voljo izvršljive pravice in učinkovita pravna sredstva.


OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV


Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

 

Obračunski podatki in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih, se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša, v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.


VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV:


https://www.funky.si/gdpr

  • Pravica do seznanitve: pravica, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate še kakšna vprašanja, nam lahko pišete na podpora@funky.si.

 

  • Pravica do popravka: Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

 

  • Pravica do izbrisa (do pozabe): kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov: podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani; če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga; če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi; podatki so bili obdelani nezakonito; podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika; podatki so bili zbrani v zvezi s ponudb storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov.

 

  • Pravica do omejitve obdelave podatkov: kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov: če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov; obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe; ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov; ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

 

  • Pravica do prenosljivosti podatkov: Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

 

  • Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov: Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba. Podjetje bo prenehalo obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene takega trženja, vključno s profiliranjem, če je povezano s takim neposrednim trženjem. Če neposredno trženje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.


  • Pravica do pritožbe: brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

 

 

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC:

 

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, na upravljavca, in sicer na podpora@funky.si  ali direktno preko obrazcev na naši strani https://www.funky.si/gdpr

 

Kaj so piškotki?


Piškotki so majhne tekstovne datoteke (običajno vsebuje zaporedje črk in številk), ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta funky.si in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

V prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. Poleg tega lahko z njimi zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

 

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

 

Zakaj jih potrebujemo?

 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:


  • Nujno potrebni: Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (registracija, prijava, nakupovalna košarica, varnost ipd.).
  • Analitični piškotki: nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

  • Oglasni ali ciljani: Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.

     

    Onemogočanje piškotkov

     

    Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate.

    Vedeti morate, da če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani ne bodo prikazane pravilno ali pa vam bo onemogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

     

    Za pravilno delovanje strani in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo spletne piškotke. Politika zasebnosti.