Menu
Your Cart

Newtonova zibelka

Garantirano zadovoljstvo
30 dni
Free shipping
for purchases under 60 €.
100% safe
nakup iz naslanjača.
COD
Nakup brez tveganja
Newtonova zibelka
Newtonova zibelka
Newtonova zibelka
Newtonova zibelka
Newtonova zibelka
12.70 €
Ex Tax: 10.41 €
  • Stock: 2-5 Days
  • Weight: 0.30kg
  • Dimensions: 15.00cm x 14.00cm x 14.00cm

Privoščite si  Newtonovo Zibelko po super ceniNewtonova zibelka je igrača. ki je sestavljena iz petih identičnih kroglic in vsaka visi na dveh žicah enake dolžine s strukture med seboj pa se dotikajo in so poravnane. Če premaknete zadnjo kroglico na levi ali desni strani in jo udarite ob druge. boste videli. da se bo kroglica na drugi strani odbila v isti višini kot prva kroglica. Vse vmesne kroglice bodo pa ostale na mestu. 

Igračo je izumil leta 1967 angleški igralec Simon Prebble in poimenovala se je po znanstveniku in matematiku Isaacu Newtonu. Gre za grafičen prikaz zakonov gibanja. ki so bolje znani kot Newtonovi Zakoni. Eden od teh je zakon o vztrajnosti. ki določa. da energija ne more nastati ali izginiti oziroma. da se lahko le spreminja. V drugih besedah to pomeni. da se energija vedno ohranja in je enaka. tako kot se to kaže v tej igri. 

V primeru. če bi se radi igrali z Newtonovo Zibelko. morate prijeti eno ali več kroglic in jih spustiti. da udarijo ob druge. Rezultat je različen in odvisen od števila uporabljenih kroglic. Ima neskončno zabaven in ritmičen učinek. 

Lastnosti Newtonove Zibelke:

  • Newtonovo nihalo
  • 5 kovinskih kroglic
  • Mere: 15 x 14 x 14 cm
  • Kovinska struktura

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad          Good
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.