Zaradi dopusta bodo vsa naročila oddana med 19.julijem in 29. julijem sprejeta v obdelavo v ponedeljek, 30.7.2017. Hvala za razumevanje.

Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja in politika zasebnosti

 

Politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja

GDPR - Uredba EU o varstvu podatkov

 

 

Upravljalec spletnega centra Funky.si

Luc-Mat d.o.o.
Štihova ulica 13,
1000 Ljubljana

Matična številka: 3827763
DDV številka: SI72267828


Telefon: 040562691

Email: info@funky.si

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

 

 

Politika zasebnosti:

 

Splošni pogoji poslovanja:

 

Politika zasebnosti



Upravljalec vaših osebnih podatkov je:

Luc-Mat d.o.o.,

PE Grobeljska 27,

1234 Mengeš

 

V podjetju Luc-Mat d.o.o., ki je upravljalec spletne trgovine funky.si, cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo in pri njihovi obdelavi ravnamo skladno z vsakokrat veljavno relevantno zakonodajo. Kot upravitelji te spletne strani smo zato v namen varovanja vaše zasebnosti in podatkov, ter za namene vaše seznanitve z našimi procesi obdelave podatkov, uredili to politiko zasebnosti.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).


OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV


Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.funky.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila!

Vaše osebne podatke zbiramo na naslednje načine:

  • prijava na e-novice - kjer se vsak uporabnik prijavi na e-novice, ki vsebujejo novice informativne narave, novice o ponudbah, dogodkih, promocijah ipd. s strani spletne trgovine funky.si
  • naročilo (prek interneta ali telefona) - pri naročanju izdelkov nam morate posredovati vaše osebne podatke za obdelavo naročila;
  • registracija – spletna trgovina funky.si vam ponuja možnost registracije, tako da vam ni treba vpisovati podatkov o dostavi vsakič, ko opravite naročilo. Registracija za nakup ni potrebna in vaša odločitev je, ali se želite registrirati ali ne;
  • Nagradna igra – različni osebni podatki se zbirajo preko nagradnih iger, ki lahko imajo dodatne pogoje, kot so definirani tukaj. Prosimo, preverite pogoje sodelovanje vsake nagradne igre, preden sodeluje.

 

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki
  • ter ostale podatke, ki jih vnesete v obrazce na spletni strani funky.si

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Z registracijo v spletno trgovino www.funky.si dovoljujete podjetju Luc-Mat d.o.o. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi. V primeru naročila na naše e-novice bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.


ZAGOTAVLJANJE  VARNOSTI


Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

 

VARSTVO  OTROK


Naša spletna trgovina priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na naši spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Naša spletna trgovina ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez njihovega dovoljenja.


POGODBENA OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV


Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so:

  • računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja,
  • dostavne službe (Pošta, GLS)
  • ponudniki obdelave podatkov in analitike,
  • vzdrževalci IT sistemov,
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (MailerLite),
  • ponudniki plačilnih sistemov,
  • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s kupci,
  • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje.

 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnihkoli lastnih interesov.

Nekatere od naštetih tretjih oseb lahko osebne podatke prenesejo izven območja Evropske unije (EU) oziroma Evropskega gospodarskega prostora (EGP), pri čemer se za take prenose uporabljajo ustrezni zaščitni ukrepi, Posameznik pa ima tudi v primeru takih prenosov na voljo izvršljive pravice in učinkovita pravna sredstva.


OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV


Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

 

Obračunski podatki in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.


VAŠE PRAVICE GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV:


https://www.funky.si/gdpr

  • Pravica do seznanitve: pravica, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate še kakšna vprašanja, nam lahko pišete na info@funky.si.

 

  • Pravica do popravka: Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

 

  • Pravica do izbrisa (do pozabe): kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov: podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani; če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga; če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi; podatki so bili obdelani nezakonito; podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika; podatki so bili zbrani v zvezi s ponudb storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov.

 

  • Pravica do omejitve obdelave podatkov: kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov: če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov; obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe; ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov; ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi.

 

  • Pravica do prenosljivosti podatkov: Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

 

  • Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov: Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba. Podjetje bo prenehalo obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene takega trženja, vključno s profiliranjem, če je povezano s takim neposrednim trženjem. Če neposredno trženje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.


  • Pravica do pritožbe: brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

 

 

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC:

 

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, na upravljavca, in sicer na info@funky.si  ali direktno preko obrazcev na naši strani https://www.funky.si/gdpr

 

 

Kaj so piškotki?


Piškotki so majhne tekstovne datoteke (običajno vsebuje zaporedje črk in številk), ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta funky.si in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

V prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. Poleg tega lahko z njimi zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

 

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

 

 

Zakaj jih potrebujemo?

 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:


  • Nujno potrebni: Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (registracija, prijava, nakupovalna košarica, varnost ipd.).
  • Analitični piškotki: nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih in počasnejšem delovanju spletne strani. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.
  • Oglasni ali ciljani: Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.



 

Onemogočanje piškotkov

 

Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate.

Vedeti morate, da če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani ne bodo prikazane pravilno ali pa vam bo onemogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

 

 

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji nakupov v spletnem centru Funky.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.

Z željo po zagotavljanju čim bolj točnih in uporabnih informacij smo izdelkom dodali slike in opise, katere smo predhodno prejeli od dobaviteljev in jih pred objavo pregledali ter ustrezno obdelali. Ob tem bi vas želeli opozoriti, da se pri vnosu besedila lahko prikrade tiskarski škrat; v tem primeru bomo zelo veseli, če nas o tem obvestite na info@Funky.si.

Slike artiklov, ki so objavljene zraven opisa, so simbolične in ne zagotavljajo nujno lastnosti artikla, vendar se trudimo, da v veliki meri ne odstopajo od njihovega resničnega izgleda.

V spletnem centru Funky.si se beseda uporabnik nanaša tako na uporabnike ženskega kakor tudi moškega spola.

Znak Funky.si je zaščitena blagovna znamka pri Uradu za zaščito blagovnih znamk in dizajnov na območju EU (OHIM) pod registrsko številko 010468809. Blagovna znamka uživa zaščito do 5. decembra 2021. Vse pravice zadržane.

 

Pojmi


  • Uporabnik: vsaka registrirana uporabnica ali registriran uporabnik spletnega centra Funky.si
  • Upravljalec-Ponudnik-Dobavitelj-Prodajalec: družba Luc-Mat d.o.o.
  • Proizvajalec-Uvoznik-Dobavitelj: ker nekaterih artiklov upravljalec nima na zalogi jih na podlagi pogodbe o sodelovanju kupcem dostavljajo dobavitelji posredno preko upravitelja.
  • Kupec: vsak uporabnik, ki v spletnem centru Funky.si odda naročilo in je ob oddaji naročila star najmanj 18 let.


Dostopnost informacij


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov


Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična, pri čemer se ponudba spletnega centra Funky.si ažurira in spreminja. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestili. Cena v spletni trgovini funky.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. 

 

Registracija / Prijava

 

Za izvedbo naročila registracija ni potrebna.

Zaradi zagotavljanja varnosti pri nakupih v spletnem centru Funky.si je priporočljivo, da si novi uporabnik ustvari svoj unikaten račun (Registracija uporabnika), preko katerega lahko tudi spremlja vse pretekle nakupe, stanje tekočih naročil, kakor tudi spreminja podatke v svojem profilu. Ob registraciji je uporabnik dolžan posredovati zahtevane podatke (označene z zvezdico *), pri čemer se uporabniku dodeli uporabniško ime, (ime in priimek osebe ali ime podjetja) ter geslo.

Naročilo izdelkov se v spletnem centru Funky.si lahko opravi tudi brez registracije.

Ob prijavi lahko uporabniki označijo, da želijo prejemati občasne novice podjetja Luc-Mat d.o.o., ki so lahko tudi reklamnega značaja. V kolikor uporabniki tovrstnih novic več ne bi želeli prejemati, se lahko odjavi preko povezave, ki je pripeta k vskamu tovrstnemu sporočilu, ali pa lahko v zvezi s tem pošljejo e-pošto na naslov: info@Funky.si.

 

Registrirani uporabniki vstopijo v svoj profil s svojim prijavljenim elektronskim naslovom in izbranim geslom.

V primeru izgubljenega/pozabljenega gesla lahko uporabnik dobi novo geslo tako, da si ga ponovno izbere in potrdi.

Vsi osebni podatki se hranijo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

 Načini plačila


Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu

V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, ter za pošiljanje izberete Pošto Slovenije, je možno le plačilo z gotovino. Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki vam ga pusti lokalni poštar, pošiljko prevzamete na vaši pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami.

V kolikor vam paket dostavi kurirska služba GLS, je ob prevzemu možno plačilo z gotovino ali s plačilnimi karticami.

  • s predhodnim nakazilom na TRR račun –  Luc-Mat d.o.o.,

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6100 0000 3007 250, odprt pri Delavski hranilnici. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni ali po dogovoru. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

  • preko sistema Paypal - velja tudi za plačila s karticami

Z enostavno in brezplačno prijavo na www.paypal.com do najvarnejšega spletnega plačevanja na svetu. Plačilo preko Paypal-a lahko izvedete s sledečimi kreditnimi karticami: Visa, Mastercard in American Express.

  • Z Bitcoini preko sistema Coinbase

Ko izberete ta način plačila, boste preusmerjeni na stran za plačilo Coinbase, kjer bose opravili prenos Kriptovalute. Po uspešni transakciji boste preusmerjeni nazaj v našo trgovino na stran s potrditvijo naročila. 

 

Cene


Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje Luc-Mat d.o.o. je davčni zavezanec, vse cene imajo obračunan tudi DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – »Hvala za vaše naročilo«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

Postopek nakupa


  1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.Funky.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''V košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Sedaj lahko nakupujete dalje ali pa zaključite nakup s klikom desno zgoraj na »Košarica« ter kliknete na gumb »Blagajna«, kjer izpolnete podatke za dostavo, izberete način plačila ter vrsto dostave, lahko tudi vnesete kodo kupona.
  2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: V kolikor ste se zmotili ali premislili pri količini izdelkov, lahko število ali izdelek preprosto popravite ali odstranite direktno na »Blagajni«. Količino izdelkov popravite z vpisom pravilne številke/količine in kliknete zraven na gumb s puščicama »Posodobitev«. Izdelek pa odstranite s preprostim klikom na rdeč križec ob izdelku.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

  • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov,telefon, naslov, kraj, poštno številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  • Če je naslov dostave drugačen od naročnika, potem kliknete za odstranitev puščice pri napisu »Naslov plačnika je enak naslovu prejemnika«.
  • Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo GLS, Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v Mengšu (predhoden dogovor- vse informacije prejmete po naročilu na sms ali pa nas pokličete in se dogovorimo).
  • Način plačila: Izbira se lahko med štirimi načini plačila: Plačilo po povzetju, PayPal – kreditne kartice, Po predračunu ter Coinbase (Bitcoin).
  • Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilni bon jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
  • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
  1. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Potrjujem naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala za nakup pri Funky.si. Vaše naročilo smo uspešno shranili, vse podrobnosti pa smo vam poslali na mailki ste ga posredovali pri naročilu. Če maila ne vidite, preverite zavihek "Promocije", ali Vsiljeno pošto (Spam). Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z naročilom, nam pišite na mail info@Funky.si, ali nas pokličite na 040 562 691«

 

Postopek obveščanja o nakupu


  • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  • Postopek nakupa zapravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 
  • Naročilo potrjeno: Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca obvesti po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
  • Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje ali pripravi za prevzem, kupcu izda ter pošlje račun in ga o tem obvesti po elektronski pošti. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Poleg blaga dobavitelj pošlje tudi račun v tiskani obliki, ki ga je kupec dolžan v primeru vračila blaga poslati nazaj.

 

Dostava


Vsa naročila, oddana med delovnikom pred 13 uro, odpošljem že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala, Moneta ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 

 

Možnost dostave:
- Paketna GLS dostava do kupca - Cena: 3,50 € z vključenim DDV po ustrezni stopnji.
- Pošta Slovenije, dostava - Cena dostave je različna in odvisna od teže košarice. Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.

- Osebni prevzem je možen ob predhodnem dogovoru v Mengšu, kjer pakiramo in oddajamo izdelke

- Brezplačna dostava nad 60 eur

 

Opozorilo: V primeru kadar paket dostavlja Pošta Slovenije in je kupec izbral način plačila po povzetju, mora kupec ob dostavi poravnati še strošek odkupnine v višini 1.05 EUR; ki si ga za svojo storitev zaračuna Pošta Slovenije.

 

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si upravljalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

V primeru menjave ali vračila stroškov pošiljanja ne vračamo, razen če je dogovorjeno drugače. Kupec, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun dobavitelja.

Če z dostavo ne bi bili zadovoljni nas o tem prosimo obvestite.

 

GLS FlexDelivery

Kurirska služba GLS vam omogoča, da pred dostavo pošiljke, kar preko interneta spremenite praktično vse parametre dostave. Lahko izberete čas dostave, naslov dostave, osebo ki bo paket sprejela.... Ko GLS prevzame paket, vam pošlje email s podatki vašega paketa in povezavo do spletne strani, kjer na vašo željo lahko spremenite podatke o dostavi. 

Predstavitev GLS FlexDelivery si lahko pogledate TUKAJ.

 

Pakiranje

 

Stroški pakiranja so strošek podjetja Luc-Mat d.o.o.., razen če ni drugače dogovorjeno. Ker se trudimo biti okolju prijazna spletna trgovina, si pridružujemo pravico do uporabe rabljene ali reciklirane embalaže, kar pomeni, da tisk na paketu, v katerem kupec dobi zapakirano naročeno blago, ne odraža nujno vsebine paketa.

 

Odstop od nakupa, VRAČILO BLAGA - 30 dnevna garancija zaupanja

 

Kupec ima pravico, da v 30 dneh vrne kupljeno in nerabljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. V tem primeru je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa ter blagu priložiti tudi račun dobavitelja.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti dobavitelja, najkasneje v 30 dneh od prejetja blaga, razen če ni drugače dogovorjeno in sicer na kontaktni e-naslov info@Funky.si, nerabljeno blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Kupec vrne blago na naslov: Luc-Mat d.o.o., PE: Grobeljska 27, 1234 Mengeš.

Dobavitelj je dolžan prevzeti le tisto blago, ki še ni bilo uporabljeno, ni poškodovano in je zapakirano v originalni embalaži, kot je bilo poslano kupcu.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od dneva prevzema vrnjene pošiljke. 

 

Garancija

 

Vsi artikli imajo 1-letno garancijo, razen če je to na računu navedeno drugače. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, ima artikel 1-letno garancijo.

Če artikel nima proizvajalčeve garancije izvaja servis podjetje Luc-Mat d.o.o. V primeru da je artikel v stanju ko popravilo ni ekonomsko upravičeno, ga proizvajalec zamenja z drugim, enakim artiklom. V primeru da ima artikel proizvajalčevo garancijo, le-to opravi proizvajalec.


 

Reklamacija

 

Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.

V primeru reklamacije je kupec dolžan v roku 8 dni po prejemu blaga o ugotovljenih nepravilnostih nemudoma obvestiti dobavitelja na način, da je možno ugotoviti upravičenost reklamacijskega zahtevka. Kupec je dolžan poslati blago, ki je predmet reklamacijskega zahtevka, na naslov dobavitelja ali drug naslov, kot predhodno dogovorjenega ter na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico izbrati drug artikel iz ponudbe, zahtevati dobropis oz. darilne bone ali zahtevati vračilo kupnine. V kolikor kupec zahteva vračilo kupnine ima dobavitelj pravico, da kupcu zaračuna uporabnino artikla, t.j. najemnino za uporabo artikla od datuma prevzema do datuma vračila na naslov upravljalca.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare artikla ni mogoče rešiti nemudoma, dobavitelj sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka. Stroške analize krije dobavitelj le, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške, kakor tudi stroške povratne pošiljke istega artikla krije kupec.

Kupec, katerega reklamacijski zahtevek je upravičen, ima pravico do povračila stroškov pošiljanja blaga v pregled dobavitelju ali drugi osebi, kot predhodno dogovorjeno, pri čemer je dobavitelju dolžan poslati tudi kopijo računa za stroške dostave in ne sme preseči zneska, ki ga dobavitelj običajno zaračuna za dostavo blaga svojim kupcem. Morebiti višje zaračunan znesek dostave blaga do dobavitelja v primeru reklamacijskega zahtevka se kupcu ne povrne in bremeni slednjega.

V primeru zavrnjenega reklamacijskega zahtevka je kupec prav tako dolžan nositi stroške povratne dostave blaga, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe, s katero dobavitelj poslovno sodeluje, razen če kupec jasno in pravočasno izrazi zahtevo po uporabi storitev dostave specifičnega ponudnika, ki dobavitelju omogoča dostavo paketov z odkupnino. Dobavitelj blago, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, pošlje kupcu nazaj na naslov, kamor je bilo prvotno poslano, in sicer z odkupnino. V kolikor poslano blago s strani kupca ne bo prevzeto in bo vrnjeno nazaj na naslov dobavitelja, ga bo slednji sprejel in ga kupcu ponovno poslal z odkupnino le v primeru, da bo kupec dobavitelju predhodno na njegov TRR povrnil morebiti dejansko nastale stroške povratne dostave predhodno neprevzetega blaga s strani kupca. 

 

Pritožbe in spori

 

Luc-Mat d.o.o. (Funky.si)spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Funky.si si po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte na naslov info@Funky.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 040 562 691, pošljite elektronsko sporočilo na info@lucmat.eu ali nam pišite na naslov:

Luc-Mat d.o.o.

p.e. Grobeljska 27

1234 Mengeš

Postopek obravnave pritožbe je zaupen!

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi Luc-Mat d.o.o. (Funky.si) ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Luc-Mat d.o.o. (Funky.si) ,ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila  in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


 

Nagradne igre

 

Organizator nagradnih iger je podjetje Luc-Mat d.o.o., Štihova ulica 13, 1000 Ljubljana. Sodelujoči v nagradnih igrah soglašajo z objavo njihovega imena in priimka na spletnih straneh, ki jih upravlja izvajalec, v primeru, če prejmejo nagrado. Prejemnik nagrade ne more biti pravna oseba. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Nihče od zaposlenih pri organizatorju oziroma izvajalcu in njihovih sorodnikov ne more sodelovati v nagradnih igrah. Nagrajenec dobi nagrado po pošti, poštnino krije organizator nagradne igre. V primeru, da nagrajenec zavrne nagrado se opravi ponoven žreb novega nagrajenca.

 

Komunikacija

 

Upravljalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
  • prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Mnenja / komentarji uporabnikov

 

Za uporabniku prijazno in učinkovito delovanje spletnega centra Funky.si je pomembno vsako mnenje, ne glede na to ali je pohvala, graja ali predlog o izboljšavah za nas velikega pomena. Mnenja in ocene lahko, zaradi zagotavljanja kompetentnih podatkov, posredujejo samo osebe, ki so v spletni trgovini Funky.si kupili določen izdelek in želijo o njem posredovati svojo oceno ali komentar. Mnenja in ocene bodo objavljene šele, ko jih ekipa spletne trgovine Funky.si potrdi v administracijski plošči, kar lahko traja tudi nekaj dni a se trudimo biti čim bolj ažurni.

Samo z vašimi mnenji vam lahko tudi v bodoče omogočamo čim bolj enostavno spletno nakupovanje izdelkov vrhunske kvalitete.

 

Ker smo vsi samo ljudje se zavedamo, da včasih lahko pride tudi do nesporazumov ali različnih stališč, zato si bomo kot odgovorni ponudnik storitev spletnega centra Funky.si v največji meri prizadevali, da vse morebitne nesporazume rešimo hitro, učinkovito in v obojestransko korist.

Na vaše komentarje se bomo vedno odzvali v najkrajšem možnem času in z vami poskusili najti ustrezno rešitev.

Želimo, da se v spletnem centru Funky.si  počutite dobro, saj si z vami želimo zgraditi dolgoročen partnerski odnos, ki bo temeljil na odkriti in spoštljivi komunikaciji. Kakršnakoli vaša vprašanja in komentarje, bomo zato z veseljem sprejeli na naš kontaktni naslov in predvsem se bomo potrudili, da vam čim prej posredujemo odgovor. Vabimo vas, da nam posredujete tudi vaše morebitne predloge o novostih ali izboljšavah spletnega centra Funky.si.

Pri delovanju programa lahko včasih pride tudi do tehničnih težav. Ponudnik se zavezuje po svojih močeh napako odpraviti v čim krajšem možnem času. V kolikor to pomeni spremembo za kupca, bo ponudnik pred odpošiljanjem o tem obvestil naročnika. 



Za konec



Želimo vam veliko dobrega počutja in prijetnih nakupov!

Ekipa Funky.si

Luc-Mat d.o.o.